Про це пише Народна Правда. Далі наводимо матеріал без коментарів редакції.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) створене, щоб викорінювати корупцію серед держслужбовців категорії «А». Вгадайте, хто чотири роки входив до Громадська рада бюро? Адвокат, що захищає, в тому числі, і держслужбовців цієї категорії.

Хто претендує на посаду судді Вищого антикорупційного суду? Раптово, в цей же адвокат – Євген Грушовець.

У наявності конфлікт інтересів, але кого це хвилює?

Євген Грушовець – досвідчений адвокат, партнер юридичної фірми «Aріо», член Ради Асоціації правників України з кримінального права та кримінального процесу. Він настільки «досвідчений», що примудряється захищати майнові права українських громадян в окупованому Криму, і російських громадян в Україні.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити

"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Ім’я Грушовца часто звучить у резонансних справах. У 2012 році він, працюючи на олігарха Курченко, допомагав йому відібрати у немолодої вчительки ділянку землі на Печерську. У 2013 році захищав у суді столичного підприємця Сергія Бута, звинуваченого у викраденні двох черниць Свято-Покровського монастиря. У 2016 році працював у захисті екс-заступника генпрокурора Віталія Касько, обвинуваченого у привласненні службових квартир.

Як, скажіть, адвокат з таким послужним списком потрапив до громадської ради НАБУ? Або у них при відборі кандидатів накидають додаткові бали за рейдерство, роботу в окупованому Криму і співпрацю з екс-регіоналами?

І це не всі питання, які хотілося б задати і НАБУ, і Євгенію Грушовцу. Як останньому вдалося так «злетіти» по кар’єрних сходах? У 2012 році він відбирає земельні ділянки у бабусь, а в 2020 претендує на місце у Вищому антикорупційному суді? Які надзвичайні вміння та навички допомагають йому вигравати суперечки в суді окупованого Криму? Багато подібних прецедентів можна нарахувати за роки окупації? Що такого особливого зробив Грушовець за 4 роки роботи у Громадській раді, що вважає, ніби місце в суді йому забезпечено?

А він вважає, тому що посилається на свою посаду в НАБУ, пропонуючи захист бізнесу. Обіцяючи вирішити будь-які питання, відкрити або закрити справу, натиснути на будь-якого слідчого, детективу чи заарештувати майно конкурентів. Грушовець, не соромлячись, експлуатує свій статус і зв’язку в бюро.

Логічно припустити, що вольготное самопочуття вправного адвоката пояснюється більш широкими связами, ніж передбачалося спочатку, що виходять за межі НАБУ і навіть країни.

У певних колах особистість Євгена Грушовца пов’язують з нещодавно затриманим генералом СБУ, якому закидають зв’язок з ФСБ, державну зраду.

Це припущення пояснює, ЧОМУ саме Грушовець так успішно відстоює інтереси громадян у Криму, але не пояснює, ЯКІ ПОСЛУГИ він надавав натомість сприяння.

Ми припускаємо, що без такої потужної підтримки Грушовец недовго протримається на плаву. У кращому випадку знову стане допомагати відбирати майно у людей похилого віку. У гіршому – його заслугами, нарешті, зацікавиться СБУ.