Про це повідомляє Антикор з посиланням на “Актуальну правду”

Є інформація від колективу, що Баришев тисне на людей, щоб вони писали заяви про звільнення. Чи чули ви про це?

Тут дуже чітко відповім. Аграрний фонд належить державі. Українська держава призначила нового директора (Баришева). Новий директор має право повернути Аграрний фонд під контроль держави, тому я підтримую його дії.

Чи правда, що до Центру сертифікації семян колектив просил призначити одного керівника, а ви призначили Сахненко, який може бути причетний до крадіжки державних земель?

Насправді я не знаю, в нас йдуть масові зміни керівників. Багато людей мені пропонують. Пропозиціями забитий весь телефон, фейсбук і месенджери. Ми звільнили керівників десь 50-ти державних підприємств, і звичайно там починається гра за те, кого ми призначили. Як ми до цього ставимся? Ми призначаємо в.о. і відкриваємо конкурси, тому це буде все прозоро, бо на конкурсі виберуть найкращих представників, і тоді вже ніякого людського фактору не буде. А зараз це називається - «конкурс красоти», хто краще чи швидше добіг до когось пролобіювати своє призначення, а зараз вмене забит телефон всякими інтригами і чутками, що люди погані.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Як ви готові підстрахуватися, щоб до весни в.о. керівники не вкрали врожай на складах?

У нас є постійні групи наради з правоохоронними органами, ми слідкуємо за показниками. Звичайно будуть проблеми, ви напевно бачили, що по Аграрній академії йдуть певні дії і будуть продовжуватися, тобто це комплексна робота.

Сертифікаційний центр України, там зараз призначили в.о. без досвіду роботи 5 років?

Там теж буде конкурс, зараз заступники спроможні виконувати всі дії.

Але на даний час, навіщо призначати таких людей, які потенційно можуть бути замішані в корупції?

Є певна інформація, я не хочу переходити на особистості, але ми гарантуємо, що кожне звільнення було на основі певної інформації. Я знаю, що це важливе підприємство, ми зустрічалися галуззю, там є різні точки зору. Воно під контролем і там буде конкурс.

В.о. голова ДП «Укрспирту» є інформація, що він у 2015 році мав відношення до розкрадання газу по завищеним цінам і ця справа зараз розглядається НАБУ?

Я ці звинувачення чув конкретно від людей попереднього керівництва «Укрспирту». Ми зустрічалися, почути чіткі відповіді на звинувачення, там був прем’єр-міністр, був я і ті, хто звинувачували, і ті хто відповідали. По НАБУ була дана відповідь, що він є свідком.