В Україні 30-40% харчових продуктів, в тому числі і алкогольна продукція, є підробками.

Про це розповів глава Госпродпотребслужби Києва Олег Рубан, повідомляє "112 канал".

Як уточнив він, у Києві з п'ятниці почалися перевірки якості продуктів з метою виявлення фальсифікацій і підробок для недопущення отруєння громадян.

"Продаж контрафакту можна зупинити тільки після планової перевірки або ж в разі звернення потерпілих, при наявності медичного підтвердження", - додав він.

При цьому, за словами Рубана, 60% бізнесу у нас – соціально відповідальні підприємці, які відповідають за свій товар, за свої послуги. Але, на жаль, 40% відноситься до асоціального бізнесу, який проводить контрафактну продукцію.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Як пояснив глава Госпродпотребслужби, в разі скарги споживачів інспектори проведуть перевірку на місці реалізації протягом перших 24 годин. В цілому ж, на реакцію за скаргами закон передбачає 15-30 діб.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", більше 30 людей отруїлися сурогатним алкоголем.