В Україні 30-40% харчових продуктів, в тому числі і алкогольна продукція, є підробками.
Про це розповів глава Госпродпотребслужби Києва Олег Рубан, повідомляє "112 канал".
Як уточнив він, у Києві з п'ятниці почалися перевірки якості продуктів з метою виявлення фальсифікацій і підробок для недопущення отруєння громадян.
"Продаж контрафакту можна зупинити тільки після планової перевірки або ж в разі звернення потерпілих, при наявності медичного підтвердження", - додав він.
При цьому, за словами Рубана, 60% бізнесу у нас – соціально відповідальні підприємці, які відповідають за свій товар, за свої послуги. Але, на жаль, 40% відноситься до асоціального бізнесу, який проводить контрафактну продукцію.
Гороскоп на сьогодні 23 грудня: фінанси Тельців, увага Левам та бажання змін у Водоліїв
Україну накриє арктична зима: Новий рік зустрінемо з 20-градусними морозами
В українських школах продовжили зимові канікули: де діти відпочиватимуть довше
Енергетики не можуть відключити будинки: люди юрбою атакують бригади
Як пояснив глава Госпродпотребслужби, в разі скарги споживачів інспектори проведуть перевірку на місці реалізації протягом перших 24 годин. В цілому ж, на реакцію за скаргами закон передбачає 15-30 діб.
Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", більше 30 людей отруїлися сурогатним алкоголем.