В Україні 30-40% харчових продуктів, в тому числі і алкогольна продукція, є підробками.

Про це розповів глава Госпродпотребслужби Києва Олег Рубан, повідомляє "112 канал".

Як уточнив він, у Києві з п'ятниці почалися перевірки якості продуктів з метою виявлення фальсифікацій і підробок для недопущення отруєння громадян.

"Продаж контрафакту можна зупинити тільки після планової перевірки або ж в разі звернення потерпілих, при наявності медичного підтвердження", - додав він.

При цьому, за словами Рубана, 60% бізнесу у нас – соціально відповідальні підприємці, які відповідають за свій товар, за свої послуги. Але, на жаль, 40% відноситься до асоціального бізнесу, який проводить контрафактну продукцію.

Популярні новини зараз

Графіки відключення світла можуть скасувати

Без прописки тепер заборонено? Що загрожує українцям у 2025 році та як не встряти у штрафи

Нові правила зняття готівки: ПриватБанк повідомив про обмеження

Виплати малозабезпеченим: яку допомогу можна отримати в грудні

Показати ще

Як пояснив глава Госпродпотребслужби, в разі скарги споживачів інспектори проведуть перевірку на місці реалізації протягом перших 24 годин. В цілому ж, на реакцію за скаргами закон передбачає 15-30 діб.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", більше 30 людей отруїлися сурогатним алкоголем.