Українець відкрив у центрі Варшави "здоровий фаст-фуд", де подають вегетаріанські супи-пюре у їстівному посуді.

Про це пише "Наш вибір".

Читайте також: ТОП-5 недорогих і смачних їдалень Києва

У Soup Culture, саме так називається цей заклад, стандартну порцію супу (майже 400 мл) подадуть у стаканчику, який можна з'їсти.

Такий стакан для супу зовсім не псується. Страва може простояти в ньому кілька годин: він не набухне і не трісне.

Популярні новини зараз

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Автор ідеї – українець Євген Адінцов, який приїхав до Варшави два роки тому. Така ідея виникла у нього, після того, як одного разу, прогулюючись з братом та другом Києвом, вони захотіли перекусити легендарними супами їхнього товариша.

На те, щоб визначити правильні пропорції тіста, форму, температуру та час випікання "винахідникам" довелося витратити купу часу та зіпсувати кілограми тіста.

У Soup Culture відвідувачам пропонують їстівний посуд двох сортів з різного типу муки. І суп, і стакани готують безпосередньо у закладі.

Щодня для своїх відвідувачів команда готує три різні супи-пюре, вартість яких коливається від 9 до 11 злотих. За день хлопці продають 50-70 келихів смачної страви, а всього в меню – 16 різних супів.

Тепер Євген планує створити ще й їстівні кришечки до стаканів, адже незвична страва дуже полюбилася полякам: багато клієнтів замовляють супи на обід в офіс, тому справу необхідно розширювати та втілювати нові креативні ідеї.

"Хочу, аби кришечка смакувала, це буде оригінальним доповненням до основної страви. Наприклад, плануємо створити гострі кришечки зі смаком чилі", – розповідає хлопець.

Євген збирається протягом року відкрити щонайменше сто "супниць" по всій Польщі, орієнтуватись на споживчі ринки інших країн та частувати людей смачними, корисними супчиками у ароматних їстівних стаканах.

Інформаційний портал "Знай.ua" писав раніше, як правильно харчуватися взимку.