Вчені знайшли зв'язок між нездоровим харчуванням і народженням некерованих дітей
Жінки, які зловживають солодощами та жирною їжею, збільшують ризик поведінкових розладів у своїх майбутніх дітей.
Стаття з такими висновками опублікована в журналі "Journal of Child Psychology and Psychiatry".
Це перше дослідження такого роду. Воно довело, що нездорове харчування здатне змінювати ДНК ще не народженої дитини і потім привести до таких розладів, як синдром дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ).
Читайте також: Яблучний сік допоможе у боротьбі з алергією
В Україні зростуть пенсії та зарплати: коли та наскільки
Відбирають телефони та "пакують" у бусики: нардеп зізнався, чи отримують ТЦК укази "зверху"
Їдеш до Польщі – перевір валізу: за що українцям загрожують штрафи на кордоні у 2025 році
Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС
У роботі вчені відібрали 83 дитини з проблемами поведінки, народжених в 90-і роки, і 81 дитину без подібних відхилень.
Аналіз медичних даних показав, що зловживання солодощами та жирною їжею в обох групах сприяло модифікації гена IGF2, який пов'язаний із ризиком СДУГ.
Дослідники виявили зв'язок між високим ступенем метилювання цього гена з такими проявами синдрому СДУГ у дітей 7-13 років, як схильність до брехні і войовничість.