Згубний вплив мікрохвильових печей на здоров'я людини вчені довели, провівши ряд досліджень. Фахівці застерігають – при користування мікрохвильовкою значно підвищується ризик утворення катаракти та ракових пухлин.

Вчені проводили дослідження різних негативних впливів мікрохвильовок, в результаті яких були виявлені серйозні витоки радіації, зазначила Магда Хавас, професор Трентського університету.

Читайте також: Вчені з'ясували які професії провокують рак

Навіть найновіші пристрої не позбавлені цього недоліку через який при розігріві їжі виділяються канцерогени, здатні привести до розвитку ракових пухлин. Також канцерогени негативно впливають на зорові органи. Таким чином, під час спостереження за розігрівом продуктів, у людини в кілька разів збільшується вірогідність розвитку катаракти.

Слід зазначити, що мікрохвильові печі вже давно заборонені на тваринницьких фермах, де раніше вони використовувалися для підігріву молока або інших продуктів. Робочі відзначають, що після подібного розігріву в молоці знищувалися багато корисних речовин, що негативно позначалося на загальному зростанні тварин.

Популярні новини зараз

"Пакувати" будуть не тільки ТЦК: експерт розповів, як можуть змінити мобілізацію у 2026 році

Ухилятися стане неможливо: мобілізація вийде на новий рівень

ТЦК не матиме претензій: кому з українців дозволять оформити відстрочку з-за кордону

ПриватБанк попередив про нові тарифи з 1 січня: за що доведеться платити

Показати ще