Лікарі називають цвітну капусту- джерелом корисних вітамінів, мікроелементів, клітковини. У складі цього чудового овоча велика кількість вітамінів С, В1, В2, Р, кальцію, нікотинової кислоти та магнію.
Завдяки вмісту великої кількості рослинних білків цвітна капуста є незамінною в дієтичному харчуванні. До того ж вона не подразнює слизову оболонку шлунка, а тартронова кислота, яка присутня в цвітній капусті, перешкоджає відкладенню жирів. Тому тим, хто хоче схуднути, просто необхідно включити цвітну капусту в свій раціон.
Вживання цвітної капусти не лише допомагає зберегти гарну фігуру, а й продовжує життя. В ній міститься велика кількість вітаміну В5 - пантотенової кислоти, що робить кольорову капусту одним з найбільш корисних для організму продуктів харчування. Справа в тому, що пантотенова кислота необхідна для обміну речовин, вона допомагає продовжувати молодість клітин, тим самим збільшуючи тривалість життя.
Крім того, цвітна капуста, завдяки вмісту індолу, допомагає захистити організм від зростання ракових клітин.
Корисна цвітна капуста і при захворюваннях серцево-судинної системи, оскільки допомагає виводити надлишковий холестерин з організму і очищає судини.
Саме завдяки таким цілющим властивостям дієтологи радять вживати цвітну капусту в сирому вигляді. Найбільшу користь для організму принесе вживання сирої цвітної капусти в салатах, заправлених рослинним маслом, лимонним соком, йогуртом. Можна також приготувати цвітну капусту на пару, відварити з додаванням лаврового листа і дрібки цукру для збереження білого кольору.