З приходом холодів та сезону застуд люди частіше починають вживати часник і цибулю, що є хорошою профілактикою ГРВІ. Проте, незважаючи на корисні властивості, часник, наприклад, багато хто остерігається вживати вранці та перед виходом з дому, оскільки його запах дуже довго тримається в роті, і його не назвеш приємним.

Проте, схоже, відповідь на питання, як нейтралізувати цей аромат якомога швидше, дали науковці, провівши нове дослідження, пише "Популярна механіка".

Найкращим засобом від запаху часнику вони називають гаряче листя салату. Як пояснюють експерти, свіжий часник містить речовину під назвою аліін, молекули якого перетворюються в споріднений йому аліцин в той момент, коли порушується структурна цілісність зубчика. Саме аліцин і надає часнику його різкого аромату та посилює антибактеріальні властивості.

Читайте також: Парфуми надають чоловікам мужності

Недоліком цього з'єднання є те, що воно дуже нестабільне і швидко розпадається на діалілдісульфід, алілмеркаптан, аллілметілсульфід та інші речовини, кожна з яких сприяє появі "часникового" дихання. Відповідно, якщо зруйнувати ці сполуки, то зникне і запах, на чому і заснована користь від гарячого салату.

Популярні новини зараз

Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю

Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Показати ще

Добре нейтралізують запах часнику і печені або сирі яблука, листя м'яти та молоко. Молочні жири не тільки дезактивують джерело запаху, але і вимивають з рота дрібні залишки часнику. Але тут варто діяти дуже обережно, оскільки коли перестаратися з одним з цих компонентів, можна відхопити діарею.

Раніше "Знай.ua" писав, які продукти провокують неприємний запах тіла.