На офіційній сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в соціальній мережі Facebook з'явилася зворушлива публікація щодо довгоочікуваного повернення матері додому — до рідних та близьких.

Це сталося напередодні Великодня. Ще у грудні 2022 року до Мінінтеграції звернулася дочка літньої жінки. Вона залишилася на ще не звільненій території Херсонщини. У ході розслідування виявилося, що пенсіонерка зазнала тяжких поранень і була нелегально перевезена до Генічеська.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube

За підтримки волонтерської організації "Допомагаємо виїхати" вдалося вивезти літню українку з окупованої території через РФ і Білорусь, де на кордоні її успішно забрала карета швидкої допомоги, яка приїхала туди аж із Кривого Рогу. Саме в цьому місті на неї чекала дочка, яка не втратила надію і зробила все можливе, щоб повернути кохану маму.

"Дякуємо керівнику Кривого Рогу Олександру Вілкулу та його заступнику Сергію Мілютіну, голові Ковельської районної адміністрації Ользі Черен, Державній прикордонній службі України, а також волонтерам", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Спільними зусиллями нам вдалося допомогти нужденним і об'єднати ще одну сім'ю на Великдень. Це черговий приклад мужності українців, зокрема цієї жінки, яка, незважаючи на важкі обставини (і стан), наважилася виїхати з окупованої території.

Нагадаємо, Олексій Данилов розповів про повернення Криму, а Кирило Буданов - про контрнаступ: "Найближчим часом усе це побачать"

Як повідомляв "Знай.ua", мер Маріуполя назвав, яка сума потрібна, щоб відновити знищене місто: "Інші гроші..."

Знай.ua писав, "Нікому не побажаю так прощатися": улюблена "Да Вінчі" розповіла про сварку в день трагедії і як він помирав на її руках