Вадим Бойченко — мер Маріуполя, який дав інтерв'ю виданню "Радіо Свобода", в якому оцінив, скільки потрібно коштів для "експрес-відродження" та подальшого розвитку міста, яке зазнало значних руйнувань під час повномасштабної війни.

Він зазначив, що з вересня місцева влада працювала над формуванням плану швидкого відновлення комунальних підприємств, освіти та медицини, розглядаючи цілих 12 напрямків.

Маріуполь, фото: вільне джерело

Зокрема, враховувалися потреби у водопостачанні, електро- та теплопостачанні. Загальна вартість такого поновлення становить 14 мільярдів гривень.

"А якщо ми говоримо про розвиток міста, тобто відродження міста, то інші гроші потрібно, щоб відродити те, що сьогодні знищила російська армія у місті Маріуполь – 14,5 мільярда євро. Це місто Маріуполь", - заявив він.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Мер висловив сподівання на найближче визволення Маріуполя від окупаційних сил, посилаючись на інформацію від військових, з якими він спілкується. Вони, за його словами, планують три напрямки операцій, один з яких включає Маріуполь. Він дуже сподівається, що йому та місцевим жителям вдасться повернутися до міста вже восени.

Маріуполь, фото: скріншот з відео

"Дочекаємося нашої перемоги. Усі хто вимушено виїхав з Маріуполя, повернуться. Будемо відновлювати наше місто. А мером стане гідним", - пише один із користувачів у коментарях.

Нагадаємо, "Антонов" не отримає жодної копійки страхових за знищений АН-225 "Мрія" - і керівництво це знало

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні на війну мало не забрали студента, якби не суд: адвокат пояснив, як діяти

Знай.ua писав, окупанти заворушилися на кордоні: готуються до нових провокацій?