Стало відомо про те, з якими напрямками українським військам доведеться мучитися під час контрнаступу. Там будуть зосереджені одні із найскладніших боїв.

Про це заявив під час телемарафону військовий експерт Роман Світан.

За його словами, у 2023 році українським військам вдасться прогнати російську нечисть з наших територій, включаючи південні області та півострів Крим. Однак, щодо Донбасу, там все значно складніше. Саме там будуть жорстокі бої.

ВСУ, фото: Минобороны

Американський генерал Міллі зі стовідсотковою гарантією впевнений, що у 2023 році наші війська вийдуть на азовське узбережжя. Це тягне за собою знищення російських кримських та херсонських угруповань. Але складні моменти пов'язані із декупацією Донбасу, бо за Донбасом це 7000 кілометрів Росії. Це буде складно, якщо виконувати завдання фронтально. Роман Світан

Популярні новини зараз

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Також, за словами чоловіка, можна не фронтально вирішувати питання деокупації цієї території. Спочатку ми вийти можемо на Донбас, потім на Краснодон, а там доведеться вийти і на Таганрог, щоб перекрити все донецьке угруповання. Це своєрідне оперативне оточення.

ЗСУ, фото: Facebook

Для цього Україні потрібна достатня кількість сил та коштів, щоб утримати. Утримувати ЗСУ доведеться вести східний фланг, а це десь 7 тисяч кілометрів Росії.

Для того, щоб закінчити війну цього року, якщо цього не вийде з різних причин, тоді доведеться з Донбасом поратися ще до наступного 2024 року. Є ймовірність того, що доведеться возитися, якщо ми не встигнемо це виконати до літа: тоді все ж таки оборонпром росіян запуститься на максимальну потужність і вони можуть свою піхоту посадити вже на броню, і буде нам складніше виконати такий маневр. Роман Світан

Нагадаємо, що названо причину, для чого на дахах Москви з'явилося ганебне ППО

Раніше повідомлялося, що в ОПУ розповіли долю алкоголіка Медведєва після поразки путіна

Також американець не втік з України після 24 лютого, а став на захист зі зброєю в руках