З настанням холодів росіянські війська перестали використовувати іранські дрони, саме з настанням морозів пов'язують припинення атак Shahed-136.

Про це повідомив помічник командувача Об'єднаних сил ЗСУ Євген Силкін у етері телемарафону. Він зазначив, що можливості спинити постачання бомб та дронів неможливо, але є системи ППО, які надають західні партнери.

Будь-який літальний апарат, в тому числі і дрон, зроблений з пластику і матеріалів, на які негативно впливають морози та інші погодні умови. Тому використовувати на війні їх стали менше, , - пояснив він.

Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео

Тому поки ворог обмежується лише польотами авіації. Також відомо, що Іран продовжує обговорювати військову співпрацю з росією.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Силкін також розповів, що західні партнери надають Україні системи та комплекси протиповітряної оборони, та навчають наших спеціалістів ними користуватися.

"Наразі Україна збиває вже близько 75-80% повітряних цілей, - ракет та дронів, які випускає росія по території України. Це дуже добре, але зупинити ці постачання ми на жаль не можемо.", - підкреслив помічник командувача.

Проти "шахідів" українці навчилися використовувати великокаліберну зенітну зброю, або навіть великокаліберні кулемети.

Shahed 136, скріншот: YouTube

Нагадаємо, ми писали, що ЗМІ повідомили, що володимир путін впав зі сходів, але охорона вчасно встигла: "Зазнає серйозних проблем...".

Як повідомляв "Знай.ua" дітей у російських школах силою змушують підтримувати окупантів: переписувати шаблони.

Також "Знай.ua" інформував, Молдова поставила росії ультиматум щодо Придністров'я: терпіти більше ніхто не збирається.