Стало відомо, з кого намагався брати приклад російський диктатор путін, коли планував повномасштабне вторгнення на територію України. Не змінювали методички десятки років.

Про це розповів генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в ефірі каналу "Freeдом".

Справа в тому, що нинішнє керівництво Росії, коли тільки почало планувати повномасштабну війну в Україну, почали використовувати тактику СРСР, коли ті свого часу ввели війська на територію Чехословаки. Було це у 1968 році, і вони думали, що у 2022 році це все буде ще актуальним.

путін, скріншот: YouTube

Однак, як виявилося, і це було цілком очевидно, путін не був готовий до тривалої війни.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

"Ми вже розуміємо, що від початку відбувалося. Вони взяли стару тактику, яка була використана при введенні військ до Чехословаччини 1968 року, і просто копіювали цю військову операцію", - заявив генерал-майор запасу СБУ.

Є одразу кілька прикладів того, що вони запозичили у СРСР під час нападу на Україну. Це й знаки на бойову техніку, а також звернення до військових, щоби вони не воювали, або переходили на бік загарбників.

Життя в СРСР, фото: Владимира Воробьёва и Владимира Соколаева

"Навіть використання аеродрому, який міг бути для них базою, як у нас у Гостомелі - така сама тактика була в Чехословаччині" - каже Віктор Ягун.

Нагадаємо, що вторгнення військ СРСР до Чехословаччини почалося 21 серпня 1968 року і тривало до 11 вересня того ж року. Їхньою метою було скинути місцевий уряд. Внаслідок військової операції Чехословаччина де-факто стала окупованою країною. Війська СРСР, до 130 тис. Чоловік, залишалася в республіці до 1991 року.

Нагадаємо, що політолог назвав перші провісники великої революції в Росії: все залежатиме від виборів та путіна

Раніше повідомлялося, що диктатор путін знову продемонстрував усі ознаки того, що йому залишилося недовго: трясуться руки та сповільнилася реакція

Також, хто обстріляв Хакасію: на Росії залишилося без опалення 70 тисяч людей у ​​лютий мороз