У МЗС Латвії видали несподівану базу, і закликали мир дозволити Україні бити по військових цілях на території Російської Федерації. Це значно змінило б хід війни.

Про це повідомляє портал Bloomberg.

Йдеться про нещодавню заяву Міністра закордонних справ Латвії Едгарса Рінкевичса, який упевнений, що Україна має повне право бити по військових об'єктах на території Росії.

Вони регулярно обстрілюють нашу територію залпами ракет, і тим самим руйнуючи критичну та цивільну інфраструктуру, тому мають отримувати гідну відповідь.

Поставки зброї, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Ми повинні дозволити українцям використовувати зброю для ураження ракетних об'єктів чи аеродромів, з яких виконуються ці операції (ракетні удари по інфраструктурі – ред.)", – заявив політик.

Такої ж думки дотримуються й інші держави-члени НАТО. Вони закликають Альянс не диктувати правила та ставити обмеження щодо того, як Україна зобов'язана використовувати дану зброю.

Знищення складів бк. Фото: скриншот Youtube

Тим часом Росія продовжує обстрілювати територію Білгородської області, а напередодні їхні ракетні удари дісталися і Курська. Традиційно у всьому вони звинувачують Україну.

До речі, у Латвії нагадали, що ресурсів у Росії дуже багато сьогодні, незважаючи на всі чутки та розмови. Вони ще дуже довго планують вести війну проти України, і тому Заходу потрібно напружитись, щоб надавати довгострокову допомогу країні.

ракетні удари по Києву

Нагадаємо, що Захід боїться повернення Криму: буде важка битва, біля путіна може зірвати дах

Раніше повідомлялося, що реальних успіхів не мають і борються шляхом пропаганди: у Генштабі спростували фейк росіян про "репресії" на деокупованих землях

Також політолог назвав перші провісники великої революції в Росії: все залежатиме від виборів і путіна.