Росія найближчим часом може зважитися на відчайдушний крок через свої поразки, і спробують перетворити українські міста на сирійський Алеппо.

Про це пише британське видання ВВС , спираючись у своїх висновках, зокрема, і на звіт британського аналітичного центру "Королівський інститут об'єднаних служб".

За їхніми словами, "сирійський сценарій" може застосувати найближчим часом на території України, і Росія продовжить завдавати масованих ракетних ударів по наших містах. Тобто черговий варіант Алеппо, або нашого Маріуполя.

російські військові в Сирії, скріншот з відео

Єдина причина через яку вони досі це не зробили - українська протиповітряна оборона, яка здебільшого справляється з тією кількістю ракет, які сьогодні запускаються.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Однак таких систем все ще недостатньо, а країни-союзники не поспішають вирішувати це питання. Якщо найближчим часом нічого не зміниться, то є високий ризик бомбардувань українських міст за прикладом Сирії, і він зростає щодня.

Маріуполь і Алеппо, фото: ZN.ua

Саме ППО стало тією причиною, через яку росіяни не так активно застосовують свою авіацію, як це було раніше.

І це є позитивною стороною навіть у тих умовах, що РФ має перевагу в особовому складі та військовій техніці. Тому країна-агресор запускає більше балістичних та крилатих ракет великої дальності та використовує дешеві іранські дрони-камікадзе.

"У звіті лондонського аналітичного центру RUSI міститься попередження, що якщо західні країни не збережуть і не збільшать свої постачання ППО Україні, то Росія, ймовірно, застосує ті самі методи бомбардувань, що й у Сирії, з руйнівним ефектом", - зазначають у ВВС.

Руйнування, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що росія завдяки путіну втратила звання "військової держави": вбили в собі головного експортера зброї

Раніше повідомлялося, що в ЄС знову гальмують вступ України до "сім'ї", і на це є стратегічна причина

Також, у ГУР МО спрогнозували кілька варіантів розпаду Росії: світова карта ще ніколи не виглядала так привабливо