Комісія із захисту даних Ірландії оштрафувала Meta на 405 мільйонів євро після розслідування того, як вона обробляла дані підлітків. Рішення та штраф були прийняті минулої п'ятниці.

Відповідну новину надали на порталі "theverge"

Крайній термін для ухвалення остаточного рішення ЦОД із цього питання був до кінця цього тижня. Провідне розслідування розпочалося майже два роки тому та зосередилося на двох випадках, коли компанія нібито порушила правила GDPR. Першим був Instagram, що дозволяє молодим користувачам віком від 13 до 17 років створювати бізнес-акаунти на платформі, що робило контактну інформацію цих користувачів загальнодоступною. Instagram також нібито зробив облікові записи деяких молодих користувачів загальнодоступними за умовчанням.

Це третій і найбільший штраф, накладений на DPC на Meta, який легко затьмарив 225 мільйонів євро. Компанія зіткнулася з цим після того, як DPC виявив, що WhatsApp не інформував належним чином громадян ЄС про те, як він збирав та використовував свої дані, особливо щодо того, як він поділився цими даними з Meta. WhatsApp було наказано змінити свою політику конфіденційності, і компанія заявила, що планує подати апеляцію. Був також менший штраф у розмірі 17 мільйонів євро за проблеми з веденням записів про порушення безпеки. DPC також веде десятки інших розслідувань проти великих технологічних компаній, у тому числі ще кілька, пов'язаних із практикою обробки даних Meta.

У заяві Meta для Politico говориться, що вона оновила налаштування загальнодоступності за умовчанням більше року тому і що «обліковий запис будь-якої особи молодше 18 років автоматично стає закритим при приєднанні до Instagram, тому тільки люди, яких вони знають, можуть бачити те, що вони роблять».

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Instagram також одночасно намагався створити більше продуктів для цих молодих користувачів, що спричинило величезну негативну реакцію. Проте глава Instagram Адам Моссери висловився на користь цієї роботи: «Я повинен вірити, що батьки віддадуть перевагу тому, щоб їхні діти використовували відповідну віку версію Instagram, яка дає їм нагляд, а не альтернативу», — сказав він.

Як раніше повідомляв портал "Знай", додатки для відстеження місячних та вагітності мають поганий захист конфіденційності.