Згідно з новим аналізом, проведеним дослідниками Mozilla, найпопулярніші програми для відстеження місячних та вагітності не мають надійного захисту конфіденційності. Витік політики конфіденційності у додатках для здоров'я завжди є проблемою .

Відповідну публікацію розмістили на порталі «theverge»

Додатки для відстеження місячних та вагітності збирають дані, які теоретично можна використовувати для судового переслідування людей, які роблять аборти у місцях, де це заборонено законом. Дані з додатків для відстеження місячних – це не найголовніше, що зараз використовується для прив'язки людей до абортів – найчастіше цифрові дані, які використовуються у цих випадках, надходять із текстових повідомлень, пошукових запитів Google або повідомлень Facebook. Але вони, як і раніше, є потенційними ризиками.

«Компанії, які збирають особисту та конфіденційну медичну інформацію, мають виявляти особливу обережність, коли йдеться про конфіденційність та безпеку особистої інформації, яку вони збирають, особливо зараз, у нашому світі. На жаль, багато хто цього не робить», — сказав Джен. Калтрідер, керівник керівництва Mozilla *Privacy Not Included .

Браузер Mozilla Firefox, wallpaperscraft

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

У ході аналізу було розглянуто 25 найпопулярніших додатків і пристроїв, що носять, які мають функції відстеження менструації та вагітності. Більшість не сказали, чи поділяться вони інформацією з правоохоронними органами і коли йдеться у звіті. Вісімнадцять із 25 отримали попереджувальні ярлики від Mozilla щодо їхньої політики конфіденційності, у тому числі Clue Period & Cycle Tracker та Eve, обидва з яких знаходяться у верхній частині рекомендацій додатків для відстеження циклу в Apple App Store. Лейбл зазначає, що Mozilla є побоювання з приводу політики конфіденційності додатків і того, як вони збирають, обмінюються і захищають дані користувача.

Однак п'ять пристроїв, що носилися, включених в аналіз, не отримали попереджувальних написів. Garmin, Fitbit, Apple Watch, Oura Ring та Whoop Strap включають функції відстеження місячних та відповідають стандартам конфіденційності Mozilla.

Як раніше повідомляв портал "Знай", Ілон Маск розповів про людиноподібну роботу Tesla Optimus.