Хоча пошук в Google неймовірно корисний, не завжди легко відстежити, що саме або кого ви шукаєте, але ці 8 прийомів пошуку Google допоможуть вам стати справжнім інтернет-сищиком.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Пошукова система Google допомагає нам орієнтуватися в Інтернеті з 1998 року, і з роками її результати пошуку стають все більш точними і персоналізованими завдяки розвитку штучного інтелекту і машинного навчання.

Однак через те, що кожен день в Google виконується більше двох трильйонів пошукових запитів, не всі результати, які видає пошукова система, корисні.

Якщо ви хочете знайти те, що вам потрібно швидко і ефективно, вам потрібно скористатися деякими потужними прийомами, які знають тільки наймудріші майстри Google.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Поділившись деякими потужними пошуковими хаками Google, технар Кріс Хладчук написав у Твіттері: «Якщо ви використовуєте його правильно, Google — найпотужніший інструмент у світі. Але правда в тому, що більшості людей це не подобається».

Як шукати за місцем розташування або періодом часу

Пошук правильних результатів пошуку означає ефективну фільтрацію всіх цих мільярдів відповідей.

Пошук речей у Google за місцем розташування може допомогти вам легко відстежити, що вам потрібно, якщо ви знаєте, де щось сталося або де хтось міг бути.

Щоб знайти сторінки, пов'язані з певним місцезнаходженням або місцем, вам просто потрібно додати «місцезнаходження:» до вашого пошуку.

Наприклад, якщо ви хочете знайти інформацію про клуби в Києві, ви можете ввести, наприклад: розташування клубу: Київ.

Крім того, якщо ви шукаєте новини або веб-сайти, що стосуються певного періоду часу, ви можете відфільтрувати результати за часом.

Просто введіть дві точки між двома датами. Якщо ви хочете знайти сингли номер один у Великобританії в минулому, ви можете написати: "Великобританія номер один 2000..2008". Це, швидше за все, принесе багато крутих жартів Arctic Monkeys.

Користувач Google: скрін з DailyStar

Пошук в Google за певним ім'ям, фразою або терміном

Одним з найбільш ефективних способів використання Google є пошук за певною фразою, назвою або назвою.

Зробити це дійсно легко. Все, що вам потрібно зробити, це ввести термін у подвійних лапках. Наприклад, якщо ви хочете знайти сторінки, на яких згадується «Манчестер Юнайтед», вам потрібно буде просто написати: «Манчестер Юнайтед».

Використовуючи символ+, ви навіть можете комбінувати це з іншими фразами. Так що, якщо ви дійсно хочете дізнатися більше про улюблені страви Тайсона Ф'юрі, ви можете ввести «Тайсон Ф'юрі» + «дієта».

Нагадавши, вийшла демоверсія гри "Resident Evil Village" на базі Google.