У ряді штатів заборонені образливі номери, але суддя Каліфорнії постановив, що заборона порушує свободу слова.

Читайте Знай в Google News!

За даними Associated Press, в Каліфорнії були заборонені номерні знаки, які вважалися "образливими для гарного смаку та пристойності". Однак це не влаштовувало всіх, оскільки п'ять осіб подали до суду через те, що їх номерні знаки стали поза законом.

Окружний суддя США Джон Тігар став на бік жителів, оскільки він постановив, що номерні знаки - це форма особистого самовираження, а не "урядова мова".

Популярні новини зараз

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

За даними Los Angeles Times, номерні популярні в Каліфорнії, оскільки в 2018 році DMV отримало 249 000 заяв. Проте більше 30 000 були відхилені.

У документі також наголошується, що, незважаючи на наявність заборони, правила "не дотримувалися одноманітно". Зокрема, DMV заборонив згадку про "69", не пов'язаних з транспортними засобами, як 69 CHEVY, але все ще схвалив близько 69 пов'язаних табличок, таких як "69 LUV N.”

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google розповіла, коли йти за продуктами найбезпечніше. На основі даних, зібраних зі смартфонів користувачів, пошуковик заявив, що в магазини найкраще ходити по понеділках о 8 ранку.

Як повідомляв Знай.uа, LEGO і Ferrari випустили копію легендарного спорткара з 1700 деталей. Дивно, але всередині двигуна працюють Поршні, що робить цю іграшку цілком собі цікавим конструктором, але і ціна відповідає.

Також Знай.uа повідомляв, Android-Додатки незабаром з'являться на Windows 10. Причому не через посередника, а безпосередньо в ОС. Будемо сподіватися, що Microsoft не відмовиться від цього чудового плану.