ЄС тільки що зробив великий крок до встановлення більш суворих правил "права на ремонт", при цьому Європейський парламент переважною більшістю голосів проголосував за резолюцію про" сталий єдиний ринок", згідно iFixit.

Читайте Знай в Google News!

Голосування знаменує собою останній великий крок до досягнення більш масштабних цілей ЄС щодо збільшення терміну служби пристроїв і скорочення електронних відходів. Раніше цього року Комісія ЄС оголосила про плани ввести нові правила "права на ремонт" для телефонів, планшетів і ноутбуків до 2021 року.

Смартфони, фото: "Твоє місто"

Після того, як Європейський парламент схвалив початкову пропозицію Європейської комісії, комісія знову повернулася до рішення “розробити і ввести обов'язкове маркування, щоб надати споживачам чітку, відразу видиму і легку для розуміння інформацію про передбачуваний термін служби і можливості ремонту продукту на момент покупки. Також йшлося про підвищення доступності таких речей, як інструкції з ремонту та запасні частини, як для незалежних ремонтних майстерень, так і для індивідуальних споживачів, щоб полегшити ремонт і продовжити термін служби пристроїв.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що власники новеньких MacBook зіткнулися з новою проблемою. Повідомляється, що ноутбуки не можуть підключати інші пристрої до системи за допомогою Bluetooth. Проблема стала масовою, судячи з кількості скарг в мережі.

Як повідомляв Знай.uа, KFC впровадила безтілесні автомобілі для доставки їжі з мережі. Правда, працює така послуга тільки на території Китаю, але це лише питання часу.

Також Знай.uа повідомляв, експерти назвали реальну вартість смартфона iPhone 12. Як виявилося, деталі коштують близько 375 доларів, що майже в 3 рази менше вартості смартфона в магазині. Такі цифри здивували навіть експертів.