Лише через кілька тижнів після того, як Facebook видалив величезну групу "зупинити крадіжку" за поширення передвиборної дезінформації, на її місце виникли інші, які, схоже, продовжують спроби делегітимізувати президентські вибори в США.

Читайте Знай в Google News!

OneZero виявила дві великі групи, що налічують в цілому понад 100 000 членів, які поширювали дезінформацію про те, що вибори були "вкрадені" демократами. Хоча багато груп були новими і складалися з декількох сотень учасників у кожній, деякі були досить значними: одна приватна група налічувала понад 46 000 учасників; інший, який раніше називався " зберігаючи Америку великою!"налічувала понад 265 000 членів.

Дональд Трамп, фото YouTube

Раніше в цьому місяці Facebook видалив групу Stop the Steal, що складається з 300 000 чоловік, яка організувала мітинги та збирала гроші, щоб оскаржити результати президентських виборів 3 листопада, заявивши, що "група була організована для делегітимації виборчого процесу, і ми побачили тривожні моменти закликає до насильства з боку членів групи".

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що творці Hitman анонсували нову гру по всесвіту про Джеймса Бонда. Правда, подробиць про проект не так вже й багато, а вихід гри відбудеться в 2021, якщо розробки пройде гладко.

Як повідомляв Знай.uа, штучний інтелект зміг зменшити кількість негативу на просторах соцмережі Facebook. Повідомляється, що кількості "мови ненависті" зменшилася на 95%, якщо порівнювати з минулими роками.

Також Знай.uа повідомляв, популярний мессенджер зливає дані користувачів в мережу. Що дивно, всі файли, які були відправлені через месенджер з'явилися у відкритому доступі в мережі. Іншими словами, кожен користувач мережі міг отримати до них доступ.