Apple тільки що відповіла з приводу суперечки з Epic Games. Відомий видавець ігор нещодавно видалив свою популярну гру Fortnite як з Google Play, так і з Apple App Store, оскільки в ній з'явилася нова функція, яка дозволяє користувачам обходити магазини додатків для мікротранзакцій всередині ігор. Це змусило Epic подати позов до суду на обох технологічних гігантів. Тепер Apple відповіла, сказавши, що "не буде робити ніяких винятків".

Читайте Знай в Google News!

Згідно з офіційною заявою компанії з Купертіно: "ми дуже хочемо, щоб компанія залишалася частиною програми Apple Developer Program, а їх Додатки розміщувалися в магазині. Проблема, яку Epic створила для себе, може бути легко вирішена, якщо вони відправлять оновлення свого додатка, яке скасовує його відповідно до узгоджених керівних принципів, які застосовуються до всіх розробників". Epic вважає, що бізнес-операції Google і Apple в їх магазинах додатків суперечать конкуренції, і подала до суду відповідно. Apple і Google же в свою чергу хочуть, щоб всі транзакції проходили через магазин, адже в цьому випадку їм приходить близько 30% доходу від транзакцій.

геймеры, gettyimages

Весь цей сценарій, мабуть, був запланований за кілька місяців вперед, оскільки Epic Games відповіла позовом відразу після того, як додаток було видалено з обох онлайн-магазинів. Для тих, хто не знає, розробники ігор, які використовують або App Store, або Google Play, повинні надати Apple або Google 30-відсоткову частку на будь-які Цифрові покупки в іграх. Іншими словами, замовлення книги або їжі відрізняється від покупки скіна Fornite в мережі, який необхідно купувати через відповідну платіжну систему платформи.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

геймеры, gettyimages

Таким чином, коли Epic непомітно представила нову механіку обходу платежів у своїй популярній відеогрі, гру негайно видалили обидві платформи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi представила розумний сміттєвий бак. Що стосується функціоналу, він вміє відкриватися при наближенні людини, упаковувати сміттєвий пакет і встановлюватися новий, відразу ж після вилучення старого.

Як повідомляв Знай.uа, прошивка MIUI 11 практично ідентична iOS. Один з художників вирішив зробити прошивку від Xiaomi максимально схожою з творінням яблучної корпорації. Судячи з фото, у нього це вийшло.

Також Знай.uа повідомляв, у мережі почали продавати iPhone з Fortnite на борту. Повідомляється, що Apple видалила гру з магазину додатків, так що пограти з пристроїв не вийде.