Нове дослідження призвело до цікавої знахідки. Використовуючи лампочки, тепер можна слухати розмови на відстані. Дослідження було проведене дослідниками в Університеті імені Бен-Гуріона в Негеві і Наукового інституту Вейцмана в Ізраїлі.

Хакери використовують лампочку, gizchina

У ході дослідження було встановлено, що для прослуховування розмов можна використати звичайний світловий промінь. Якщо розмова знаходиться в безпосередній близькості від лампочки, то третя особа може прослуховувати її з відстані до 25 метрів. Цей метод був позначений як Lamphone і вимагає віддаленого електрооптичного датчика для досягнення майже фантастичних результатів.

Пояснюючи, як працює цей метод, дистанційний електрооптичний датчик аналізує зміни частотної характеристики лампочки на звукові хвилі. Хоча нещодавно методи прослуховування розмов вимагали просто зламаного інтелектуального пристрою або інших інтелектуальних побутових приладів, цей процес може працювати від звичайної лампочки.

Згідно з дослідженням, «Lamphone відновлює звук оптично з допомогою електрооптичного датчика, який спрямований на підвісну лампочку». Іншими словами, датчик повинен бути спрямований безпосередньо на джерело світла через телескоп і додаток для перетворення тексту в текст, таке як Google Speech. Примітно, що дальність дії цього методу також може бути збільшена з допомогою великого і потужного мікроскопа.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

хакер

Електрооптичний датчик аналізує тонкі коливання на поверхні лампочки. Потім ці дані обробляються за допомогою спеціально розроблених алгоритмів, розроблених дослідниками для ізоляції аудіосигналу від оптичного сигналу. Вихідні дані потім транскрибуються через додаток перетворення голосу в текст, який, у свою чергу, видає кінцевий результат, яким є розмова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення Windows 10 зламало браузер Google Chrome. Користувачі не оцінили старання Microsoft, так що тематичні форуми завалені скаргами на невдале оновлення ОС.

Як повідомляв Знай.uа ASUS ROG Phone 3 засвітився на тестах продуктивності. Повідомляється, що смартфон отримає наворочений дизайн і потужний сучасний процесор, а також 12 Гб оперативної пам'яті, чого більш ніж достатньо, щоб запускати всі ігри на максимальній якості.

Також Знай.uа повідомляв, що тюнінг ательє перетворює Ford Ranger Raptor в легендарний пікап. У деяких країнах Ford F-150 недоступний для покупки з деяких причин. Однак, це не заважає власникам пікапів Ford Raptor змінити зовнішній вигляд своїх авто. Від F-150 їх просто не відрізнити.