Стало відомо, що співробітниця японської філії всесвітньо відомої компанії Google Емма Харука-Івао побила світовий рекорд і вирахували значення числа пі до 31, 4 трильйони знаків після коми. Варто відзначити той факт, що до цього кількість відомих знаків становила 22 трильйони. Про це повідомляє видання Wired.

Так, для обчислення числа пі вона використовувала y-cruncher і віртуальний сервіс Google Compute Engine. Це був перший випадок в історії, коли хмарний сервіс, доступний для загального користування, застосували в подібних розрахунках.

Вона запустила кластер з двадцяти п'яти машин 22 вересня 2018 року. Всього пристрою знадобилося 111, 8 дні для того, щоб провести подібну операцію. Примітно, що дані зайняли 170 терабайт простору на диску.

В блозі сервісу Google Cloud опубліковано останні дев'яносто сім цифр числа пі. Однак, щоб отримати доступ до повноцінного результату розрахунків Харука-Івао, потрібно слідувати інструкції, які вказані на сайті. Повідомляється, що компанія буде надавати доступ до цієї інформації до 14 березня 2020 року.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Нагадаємо, що один із колишніх співробітників служби безпеки фабрики Gigafactory Шон Гутро звинуватив компанію в порушенні прав працівників та інших правопорушеннях. За його словами, найняті особисто Ілоном Маском слідчі, нібито зламали телефон співробітника, стежили за його повідомленнями і навіть вводили в оману поліцію про можливу масову стрільбу.

Як повідомляв портал Знай.иа, компания Google запросила журналістів на прес-конференцію, яка пройде 19 березня в рамках ігрової виставки Game Developers Conference (GDC). Мова йде про проект Project Stream, який дозволить грати в будь-які ігри на будь-якому пристрої. Весь секрет у трансляції гри.

Також портал Знай.иа писав, що Google на даний час приймає необхідні заходи з метою “скорочення дорожньої карти”. Іншими словами, співробітники, які займалися розробкою ноутбуків і планшетів опиняться в інших підрозділах компанії.