Перша в Україні компанія з іноземними інвестиціями «Харків-Москва» та сім‘я її засновників протягом двох років потерпають від рейдерського захоплення. Про це передають "Українські Новини", а також йдеться у розслідуванні, опублікованому на Ютуб-каналі «Знай».

Внаслідок шахрайської махінації майно компанії переоформлено на підставних осіб і нараз знаходиться під арештом. Були безуспішні звернення до ГПУ, СБУ та Президента. Засновник фірми Олександр Дукер у січні 2020-го року помер від онкології, яка загострилася саме після рейдерської махінації.

Постраждалі та адвокати пов‘язують захоплення із Владиславом Дрегером, який провів 3 роки у СІЗО за звинуваченнями у захопленні підприємств у Донецькій області. У 2014 році вийшов на поруки депутатів «Партії регіонів».

Під час брифінгу в прес-центрі «Українські новини» син Лариси і бізнес-партнер Олександра Дукера
В‘ячеслав Бухенко розповів, що Владислав Дрегер контролював автовокзали по обидві частини фронту після початку бойових дій на Сході. За даними чисельних матеріалів у ЗМІ, це стало можливим завдяки зв’язкам із колишнім співробітником СБУ, пізніше командиром батальйона бойовиків «Восток» Олександром Ходаковським, через якого платив податок у т.з. «ДНР».

Владислав Дрегер

Популярные статьи сейчас

Если не успели сдать в банк – радуйтесь: монеты номиналом 5 копеек можно дорого продать

Все данные передадут налоговой: придется заплатить за каждый метр

Новые правила передачи показателей и оплаты услуг: газовики предупредили об изменениях

Собрал доллары на "черный день" - получи штраф: в Украине изменились правила хранения валюты

Показать еще

У 2019 році Дрегер вийшов на зв‘язок із Олександром та Ларисою Дукерами з пропозицією продати йому пакет акцій АТ Харків-ПАСС, яким володіла фірма Дукерів «Харків-Москва». Декілька місяців затягуючи угоду, він підготував шахрайську схему із підробними документами, завдяки яким у жовтні 2019-го перереєстрував на себе компанію. Як зазначає В‘ячеслав Бухенко, допомогала організувати злочинну схему арбітражний керуючий Оксана Вєнская, відома десятками скандалів із аферами у сфері нерухомості. Детальніше про цю історію йдеться в сюжеті.

Прес-конференція власників та адвокатів компанії «Харків-Москва»

Наразі тривають протистояння в господарстких і окружних судах Києва, Харкова та Дніпра. За словами потерпілих, відчувається тиск на суди з боку шахраїв, які наразі не з’являються на засідання та затягують процес.

Оксана Венская

Лариса Дукер, фінансовий директор і співвласник фірми «Харків-Москва» публічно звертається до Генеральноі прокуратури, СБУ і Президента України з вимогою зупинити рейдерське захоплення

Александр Ходаковский

«Ми обов‘язково переможемо в судах, тому шо це абсурд: рейдери використовують підробні документи. Але ми хочемо захистити український бізнес від таких нападів. СБУ, Слідче управління, Генеральна прокуратура, пане Президенте, почуйте нас і захистіть», - говорить Лариса Дукер.