Півтора року тому СБУ та ГПУ провели гучну спецоперацію із затримання транснаціонального наркокартелю. Правоохоронці заявляли, що серед ділків були іноземні громадяни, переважно вихідці з РФ

Через рік розслідування і затягування справи в українських судах, обвинувачені не лише не отримали терміни ув'язнення, їх відпускають на свободу.Про це пише Stopcor.

Так, напередодні 26 вересня Печерський районний суд Києва змінив міру запобіжного заходу для одного із членів угрупування – Овсепяна. Його відпустили з-під варти відбувати покарання під домашнім арештом. Примітно, що у цій справі для фігурантів призначали заставу, сума якої сягала 60 мільйонів гривень. Вдумайтесь у цю цифру і порівняйте із підозрілою лояльністю Печерського суду. До слова, додому Овсепяна відпустив скандально відомий суддя Володимир Карабань. Раніше він уже продемонстрував свою «об'єктивність» та «неупередженість» під час Революції Гідності, коли виносив вироки євромайданівцям.

Зазначимо, що засідання у справі Овсепяна провели у закритому режимі. Цікаво, чому? І що відбувалось за закритими дверима? Про що домовились із суддею, який бартер чи винагороду запропонували, що служитель Феміди відпустив на свободу небезпечного наркоторговця і суд повернув йому усе вилучене раніше майно?

Популярные статьи сейчас

Долгов не обобраться, если забудете об этом: украинцам напомнили о важной процедуре

Жертвовать желудком ради коммуналки больше не придется: пенсионерам назначат доплаты

Украинцам готовят тарифный удар после отопительного сезона

Показатели счетчика уже не аргумент: украинцев заставляют платить за свет больше, чем "накрутили"

Показать еще

І на тлі звільнення Овсепяна наступного дня, 27 вересня, СБУ звітує про затримання чергового фігуранта цієї гучної справи.

«СБУ завдала чергового «удару» по транснаціональному наркоугрупованню «Хімпром», затримавши одного з активних членів «силового блоку» злочинної організації.
Правоохоронці «взяли бойовика» у пункті пропуску «Каланчак» на адміністративному кордоні з тимчасово анексованим Кримом. Зловмисник намагався втекти на півострів для уникнення кримінальної відповідальності. Раніше було встановлено, що затриманий безпосередньо здійснював залякування свідків протиправної діяльності наркоугруповання, зокрема через підпалювання квартир та обстріли приватних будинків з гранатометів.
За інформацією спецслужби, після «карантину» в Криму організатори планували повернути зловмисника до активної «діяльності» в інтересах наркосиндикату»
, – прозвітували у правоохоронному відомстві.

Бойовику оголосили підозру у вчиненні злочину за ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України. Матеріали направлено до суду для обрання запобіжного заходу.

Тепер цікаво, який суд проводитиме розгляд резонансної справи і яким буде вердикт цього разу?

Невже і «бойовику» «силового блоку», як висловились у СБУ, теж вдасться уникнути покарання?

Поки СБУ затримує, а суди відпускають ділків, нам вдалося з'ясувати, хто ж стоїть на чолі бандугруповання, а також справжні прізвища злочинців.

Це Андрій Амірханян (в розшуку проходить під іншим прізвищем – Лемишко, 1985 року народження) та Єгор Левченко (на сайті МВС «у розшуку» як Єгор Буркін, 1989 року народження). Обидва переховуються від слідства і перебувають у розшуку.

Наркобарони проходять за ст. 255 ч. 1 «створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією або участь у ній», ст. 209 ч. 3 «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом» і ст. 307 ч. 3 «незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Обом головам наркокартелю світить до 12 років тюрми. Якщо правоохоронцям вдасться встановити місце їхнього перебування, а потім українська система «кривосуддя» не покарає відповідно до тяжкості вчиненого злочину?

Примітно, що за даними ЗМІ, керівники наркокартелю неодноразово намагались вплинути на хід справи.

Може тому справа розслідується вже півтора року.

Імовірно, що справжні організатори угрупування Амірханян та Левченко за будь-яку ціну намагаються уникнути покарання та «порішати» за своїх підлеглих, щоб ті вийшли на волю і не здали їх.

І як підтвердження цьому – той факт, що наркоторговці після гучної спецоперації СБУ та ГПУ виходять на свободу.

Нагадаємо, що транснаціональне угруповання, серед яких громадяни Росії, протягом чотирьох років продавало наркотики через інтернет-сайти та чат-боти в «Telegram». Гроші, зароблені злочинним шляхом, торговці інвестували в нерухомість та бізнес по всьому світу. Ідеться про десятки мільйонів доларів.

Злочинна організація відома як «Хімпром». Вона нараховувала близько 1000 осіб. Переважна більшість – громадяни РФ.

Організація відрізнялась високим рівнем конспірації, а також дисципліною.

Окремі її члени сьогодні не мають пальців на руках за порушення правил конспірації, поведінки чи користування власним телефоном.

Правоохоронці провели сотні слідчих (розшукових) дій. Деякі заходи досі тривають. Клопотання щодо винесення ухвал у справі розглядає Печерський райсуд Києва.