Київська перепічка є гастрономічним символом столиці, який має багату історію, а також популярність серед місцевих і туристів. По суті, це звичайна сосиска в дріжджовому тісті, обсмажена у фритюрі, тож ніякої кулінарної таємниці немає. Приготувати її можна самостійно, в домашніх умовах.

Навіть незважаючи на те, що зараз скрізь популяризують здорове харчування, відмовитися від такого знаменитого смаколику майже неможливо. Іноді все ж варто балувати себе, тим більше її рецепт дуже простий, а підказав його Володимир Ярославський з "МастерШеф".

Київська перепічка, фото kiev.vgorode

Інгредієнти:

  • Тепла вода – 350 мл
  • Цукор – 40 г
  • Дріжджі сухі – 10 г
  • Борошно – 530 г
  • Сіль – 10 г
  • Сосиски для начинки. Їхня кількість залежить від того, скільки тіста ви замішаєте.

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще
  1. У теплій воді, не вище 38 градусів, розчинити цукор та дріжджі. Дати постояти 15-17 хвилин.
  2. Додати просіяне борошно, сіль і замісити тісто.
  3. Залишити у теплому місці на годину, щоб воно піднялося.
  4. Обім'яти тісто та сформувати 13-14 шматочків по 70 грамів. Надати прямокутну форму.
  5. Загорнути сосиски в тісто, добре скріпити краї, як на вареники. Залишити в теплому місці, поки тісто не підніметься у 2,5 рази.
  6. Олію без запаху нагріти до 180 градусів. Обсмажити приблизно по хвилині з кожного боку до рум'яного кольору.
  7. Перекласти на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.

Київська перепічка, фото kiev.vgorode

Нагадаємо, сирні бублики в духовці за 20 хвилин: відмінна альтернатива хлібу та ідея для сніданку

Раніше ми писали про те, як приготувати справжній козацький куліш: найпростіший і найсмачніший рецепт