Легендарний фільм "Королева бензоколонки" підкорив мільйони глядачів. Однак, мало хто знає, що знімався він в одній із найгарячіших транспортних точок України - Пирятині.
Тут зупиняються майже всі подорожні з Києва до Харкова і навпаки. Хто на каву, а хто по знамениті місцеві пиріжки. Всі знають, що найсмачніші пиріжки у легендарному кафе "Королева бензоколонки". Тут у 50-тих роках знімали культовий радянський фільм. Ця стрічка прославила Пирятин і власне локацію на автостанції назавжди.

Костянтин Грубич та Катерина Гапон, скріншот

Український журналіст Констянтин Грубич на своєму youtube-каналі поділився секретом знаменитих пирятинських пиріжків з легендарного кафе на трасі Київ Харків за рецептом Катерини Гапон.

Інгредієнти:

1 л теплої води

1 чайна ложка солі

2 ст ложки цукру

Популярні новини зараз

Таємницю Валерія Залужного та Дмитра "Ореста" Козацького з "Азовсталі" розкрили: "Не могли оминути"

Екстрасенс Людмила Хомутовська передбачила смерть путіна в найближчі місяці і назвала терміни закінчення війни в Україні

Колишній "Холостяк" Сергій Мельник натякнув на подарунок для мешканців Херсона: "Саме час"

ПриватБанк встановив "грабіжницькі" відсотки на послуги, і українці вирішили влаштувати бойкот: "Хто ворог - незрозуміло"

Показати ще

70 г пресованих дріжджів

500 г борошна (скільки візьме вода)

50 г олії

Для начинки (на вибір)
70 г свино-яловичого фаршу
75 г свинячого ліверу
75 г вареної картоплі
75 г тушкованої капусти
Спосіб приготування:
Спочатку у теплій воді потрібно замочити дріжджі додавши цукор, сіль та борошно. Катерина Гапон каже, що потрібно додавати борошно стільки, скільки візьме вода, але тісто не повинне бути крутим. Додати олії та знову вимішати. Потім потрібно накрити рушничком та поставити у тепле місце на півгодини, аби тісто підійшло.

Костянтин Грубич та Катерина Гапон, скріншот

Для одного пиріжка беремо 100 грамів тіста та ретельно вимішуємо. Скатуємо з тіста кульку, а потім пальчиками робимо з неї пласт. На один пиріжок беремо 75 грамів начинки та викладаємо на пласт й защипуємо, як вареник, потім з'єднуємо та притискаємо пиріжок аби він був пласким. На кілька хвилин залишаємо аби підійшло.
Обсмажуємо пиріжки у фритюрі до золотистої скоринки. Пиріжки готові. Смачного!
Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом традиційної молдавської випічки: ідеально до чаю