Безперечно одним із атрибутів зими і зимових свят є глінтвейн. Цей напій відносно нещодавно масово прийшов в Україну і заполонив усі святкові ярмарки і площі. Хоча існує безалкогольний варіант цього напою для дітей, класичний глінтвейн - завжди вино.

Плюсом напою є і те, що його надзвичайно легко приготувати вдома. Для цього не потрібно мати талант до кулінарії. Плюс зараз у крамницях можна придбати вже готові набори спецій для приготування глінтвейну - проте це не найкращий варіант, адже в таких сумішах буде цукор, тоді як при приготуванні напою абсолютно своїми силами - цукру вдасться уникнути.

Для приготування напою зазвичай беруть червоне вино, проте можна зустріти глінтвейн і на білому вині. Важливо, щоб ваш напій був напівсухим чи напівсолодким, у жодному разі не солодким.

Глінтвейн, фото: кадр з відео

Окрім пляшки вина і каструлі, в якій ви будете все варити, вам знадобляться:

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще
  • 10 шт. гвоздики
  • кориця (1 чайна ложка, якщо мелена, або ж паличка)
  • 1 зірочка анісу (бодяну)
  • 1 апельсин
  • ложка меду

Приготування надзвичайно просте: наливаєте вино у каструлю, додаєте спеції. Апельсин ріжете дольками і кладете у каструлю. Мед додавайте у кінці - орієнтуйтеся на смак вашого напою у каструлі і власних вподобань.

Ми розповіли вам про канонічні складники цього напою. Проте можна додавати і кардамон, дольки мандарин, скибки лимона, трішки яблука.

Усе вариться разом у каструлі приблизно 5 хвилин. Напій не має почати кипіти, проте мусить активно давати аромат і пар.

Нагадаємо, Дивовижна новорічна закуска з тунцем і м'яким сиром: вам смачно, фігурі корисно

Як повідомляв портал Знай.ua, святкові молочні коктейлі стануть чудовою альтернативою шампанському на Новий Рік: топ-3 рецепта