Лазанья - традиційна страва італійської кухні, особливо міста Болонья, приготована з цього виробу, упереміш з шарами начинки, залитих соусом (зазвичай бешамель).

Шари начинки можуть бути:

м'ясного рагу або фаршу,

помідорів,

шпинату,

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

інших овочів,

сиру пармезан.

Лазанья - це черговий конструктор на основі листів пасти. Варто освоїти базовий принцип і далі можна експериментувати зі смаками, шарами, соусами, навіть висотою готових шматочків.

Всі овочі ріжемо дуже дрібно, 5 мм. це важливо, тому що так вони приготуються швидше, втративши менше смакових і корисних властивостей, а ще лазанья буде міцніше. Тут у мене одна цибуля, один перець і цукіні.

Покроковий рецепт овочевої лазаньї
Розігрійте на сковороді оливкову олію, 50 гр. Коли масло нагріється, відправте в сковороду весь лук і обсмажуйте хвилин 5.

Кухня майже відразу наповниться характерним запахом оливкової олії, а ще, завдяки йому, всі вітаміни, які овочі принесли нам, засвоїться краще і швидше. До цибулі додайте перець, добре перемішайте і обсмажуйте ще хвилини 3.

І в кінці додамо цукіні. Обсмажуйте хвилин 5.

Поки дожаріваются овочі, натріть крупно 100 грам моцарели.

Тепер найцікавіший і творчий процес, збірка. Найкраще підходять прямокутні і квадратні форми, керамічні та скляні виглядають добре ще й тому, що блюдо можна подавати на стіл прямо в формі.

Змастіть тонким шаром томатного соусу дно форми. Викладіть перший шар листів пасти. Попередньо листи не відварюємо. Є всього два важливих правила: кожен шар повинен бути щільно накритий листами; всі шари листів повинні розкладатися по-різному.

Лазанья, фото Іnstagram

Зверху на листи знову наносимо томатний соус, розкладаємо обсмажені овочі і посипаємо щедро шаром сири.

Зверху новий шар листів і начинки. В якості соусів можна використовувати томатні, бешамель, вершкові і так далі, все на ваш смак. Можна брати рікотту.

Випікайте в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. За цей час всі верстви добре з'єднаються, листи пасти стануть м'якими і також просочаться смаком інгредієнтів.

Лазанья, фото: youtube

Готової лазаньї дайте постояти хвилин 10, щоб сир схопився і скріпив її. Подавати можна квадратиками, вирізаними з форми, а можна їсти ложками з форми. Ще раз-сміливо додавайте шари з фаршу, рікотти, шпинату, шматочків курки і так далі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, баклажани в новій іпостасі - рецепт теплого салату, який замінить гарнір на вашому столі.

Як повідомляв "Знай.ua", лечо з кабачками і перцем - ідеальний гарнір до м'яса і самостійна закуска.

Знай.ua писав, що гостра приправа з баклажанів підійде до м'яса і макаронів - запасайтеся літнім теплом на холодну пору.