В мережі випливли скандальні деталі митних схем в Одесі.

Про це заявив український ведучий та митний експерт Евгеній Плінський у Facebook.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Журналіст розповідає, що маніпуляція, яку проводять з тканинами таки потрапляє під ставку мита 8%. Не під "0", як роблять це шляхом підміни зразків для експертизи, а таки "8".

"Хлопці вони хитрі, тому платили авансом 8%, а потім приносили уточнену декларацію що ставка 0% і забирали з бюджету гроші назад. Конкретно з цього контейнеру бюджет втратив - 4060 доларів", - пише автор.

Ніби в масштабах держави не багато, але це лише один з близько 400 контейнерів тканин які возить Альперін в місяць. Збитки бюджету сотні тисяч доларів.

"Для Альперіна операція Баканова - несподіваний удар, а на тлі публікацій в ЗМІ - подвійний. Він в паніці, оформлення контейнерів за цією схемою повністю припинив і займається зараз тільки поверненням платежів за раніше оформленим контейнерів", - зазначає Плінський.

Нагадаємо, що львівські митники вляпалися у скандал: робили це по тричі на день

Раніше портал "Знай.ua" писав, що львівську митницю несподівано "обезголовили", сам поклав заяву на стіл: журналісти розсекретили правду

Також портал "Знай.ua" інформував, що ДБР України порушило нову кримінальну справу проти екс-президента України Петра Порошенка.