"Вітамін молодості", "вітамін життя" - це різні назви одного і того ж - вітаміну D, який відіграє неймовірно важливу роль у нашому існуванні та підтримці здоров'я.

Він, як відомо, буває двох форм, які, все ж таки, виконують однакові функції, хоч і потрапляють до нашого організму різними шляхами — ставлячись до групи про жиророзчинних вітамінів.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua

D3 ми беремо від найбільшої зірки у нашій системі, оскільки він утворюється у шкірі під впливом сонячних шляхів. А ось D2 – з харчових продуктів. Наприклад, печінка тріски, морська риба, яєчний жовток та вершкове масло.

Найбільш поширеним є дефіцит вітаміну D, ознака якого полягає в наявності проблем із зубами, схильності до травм та переломів. Ще ви могли помітити ламкість нігтів, що теж говорить про дефіцит цього вітаміну.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Люди з дефіцитом вітаміну D можуть відчувати часту втому, схильність до захворювань і повільне загоєння ран... схильність до переїдання, бо стан впливає на роботу гормону лептину, який відповідає за відчуття ситості.

Дефіцит вітаміну D також пригнічує імунну систему та знижує вироблення кателіцидину (нейтрофілу), який важливий для боротьби організму із запаленнями та інфекціями. А

Продукти. Фото: скрін youtube

Дуже важливо знати про наслідки передозування вітаміну D, що трапляється дуже рідко, але якщо це відбувається — справи можуть бути дуже серйозними.

Рішення про прийом вітаміну D влітку має бути індивідуальним і засноване на аналізі крові, віці та наявності певних захворювань. Якщо людина здорова та отримує достатню кількість вітаміну D з їжею, то додатковий прийом вітаміну D влітку може бути непотрібним.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, як боротися з набряками на обличчі: нутриціолог розкрила цінні секрети

Як повідомляв "Знай.uа", шкода від квасу: хто може залишитися з прищами та підвищеним рівнем цукру

Знай.ua писав, користі менше, ніж здається: які супи можуть стати причиною появи каменів у нирках