Під час літньої спеки несолодко доводиться тим, хто не має кондиціонера, але пережити цей період цілком реально навіть без нього.

Є декілька способів, які допоможуть охолодити тіло та будинок у спекотну погоду. Частина з них цілком очевидна і не потребує зайвих витрат.

Сонце / фото: Pixabay

В першу чергу подбайте про щільні штори, які не пропускатимуть сонячні промені в приміщення. Обов'язково закривайте вікна, якщо вони виходять на південну сторону, а надвечір можна розкрити.

Також із цим завданням чудово впорається сонцезахисна плівка на вікнах. Вона пропускає частину променів, тому в приміщенні буде досить світло, але температура не підніметься і вид на вулицю не сховається від очей.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Як врятуватись від спеки. Фото: скрін youtube

Дуже важливо не забувати зволожувати повітря, але не перевищувати норму 50-60%. Із цим допоможуть спеціальні зволожувачі. Крім того, ніхто не скасовував вентилятор та лід. Заповніть кілька пластмасових пляшок кубиками льоду та розставте їх у різних куточках кімнати. Коли він розтопиться, замініть кригу.

І що найнеочевидніше для багатьох - у спеку слід вимикати побутову техніку, оскільки вона виробляє ще більше тепла.

Раніше ми писали про те, що ефективніше, ніж нікотиновий пластир: експерти назвали продукт, який допомагає кинути палити

Як повідомляв Знай.ua, валятися "овочем" більше не доведеться: як захистити організм від впливу магнітних бур, ефективні поради

Також портал Знай.ua писав, що допоможе спалювати жир і зростання м'язів: 7 корисних продуктів, які повинні бути в раціоні