Фахівці виявили цікаву особливість одного популярного овоча. Як виявилося, баклажан може надати допомогу людям, які кидають палити. У чому особливість овочів, йдеться на інформаційному порталі storinka.

Експерти відзначають, що баклажан містить багато нікотинової кислоти і серед овочів займає позицію лідера за цим показником.

Запечені баклажани, фото: кадр з відео

Крім того, цей овоч багатий на речовини, що покращують роботу нервової системи та знімають напругу, яка часто виникає на тлі відмови від згубної звички.

Баклажан може мати ефективніший вплив, ніж нікотиновий пластир, але вичавити всю користь з овочів можна лише при регулярному споживанні. За словами фахівців, його можна щодня, проте не варто зловживати ним, тому порції мають бути помірними.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Ніжні баклажани, скріншот: Youtube

Наукові дані показують, що в одній сигареті міститься 1000 мкг нікотину. А в 10 грамах баклажана - 1 мкг.

До речі, баклажани є чудовим джерелом клітковини, вітамінів B1 та B6 та калію. Крім того, цей овоч багатий міддю, магнієм та марганцем.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, порадувати рецептори та поплатитися здоров'ям: чим небезпечне регулярне споживання піци.

Також наш портал інформував, як правильно є сало, щоб отримати з нього всю користь і не нашкодити організму: поради дієтолога.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, найкращі солодощі, які не тільки можна, а й потрібно їсти при схудненні: зайвих кілограмів можна не боятися.