В інтернеті досі "гуляє" величезна кількість інформації про те, що генно-модифіковані продукти категорично не можна, тому що це може спровокувати розвиток величезної кількості захворювання.

Чи це так насправді? Генетик, перинатолог, метаболіст, доктор наук Людмила Турова розповіла про те, чи варто побоюватися вживання продуктів із ГМО.

Людмила Турова, фото Clutch

"Результати досліджень вчених однозначно показують, що з людиною, яка вживає продукти з ГМО, нічого не станеться.

Продукти з ГМО насправді у світі використовуються вже давно. Хочу сказати тим, хто боїться, що в нашій країні дуже багато продуктів із ГМО – будь ласка, не бійтеся. Це дуже дорогий процес, який прийде в нашу країну ще не скоро. На те, щоб створити такий продукт, потрібні величезні кошти та велика команда вчених.

У чому сенс ГМО? Наприклад, вчені змінюють ген картоплі, щоб вона була не привабливою для колорадського жука. Для нього овоч матиме зовсім інший аромат. Однак на клітину людини це ніяк не подіє. Ця інформація не вбудовується у наші клітини", - зазначила генетик.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Нагадаємо, що сприяють спалюванню жиру та росту м'язів: 7 корисних продуктів, які мають бути в раціоні.

Раніше ми повідомляли, що оцет, сік та олія: 5 потужних засобів від навали комарів-кровососів, упорається навіть школяр.

Також стало відомо, що чізкейк чи моті більше не захочеться: 5 способів зменшити потяг до солодкого.