Правильне зберігання часнику має вирішальне значення для того, щоб часник повністю реалізував свій смаковий потенціал, а також захисні властивості.

Як організувати правильне зберігання часнику agronews.ua. Зазначається, що часник при правильному зберіганні може зберігатися цілих шість місяців. Але виключно у цілому вигляді.

Як тільки ви почнете відокремлювати та подрібнювати зубчики, його термін придатності зменшиться до кількох тижнів. А якщо ви нарізали часник, використовуйте його протягом наступних 24 годин.

Часник, фото з pxhere

Для тривалого зберігання часнику, знайдіть для нього місце в коморі, де температура якомога ближче до 18°C. Не варто зберігати часник поруч із варильною панеллю або іншим тепловипромінюючим приладом. Тут ваш часник зіпсується набагато раніше, ніж має.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Зберігайте часник у ящику, що добре провітрюється, адже темрява і відсутність світла зупиняють його проростання і продовжують термін його придатності. Важливо зберігати його в сухому стані, щоб запобігти росту плісняви ​​та грибка, через які зубчики швидко почорніють і згіркнуть.

Часник, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Не тримайте часник у повністю закритому середовищі – він утримує тепло та вологу всередині, тому часник може стати сирим. Уникайте запечатаних пакетів із застібкою-блискавкою. Для цього краще використати звичайну скляну банку.

Крім того, часник можна подрібнити та зберігати в оливковій олії. Цей трюк працює, тому що він зберігає вологість часнику і, отже, його смак. Також можна заморозити часник у різних формах. Для цього очистіть його повністю, видаліть усі зелені паростки, а потім подрібніть.

Часник, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що врожай полуниці збере всі "лайки": перетворюємо ягоди на великі та солодкі за допомогою кислого молока.

Раніше ми повідомляли, що спробуйте їсти не тільки м'якоть авокадо, але й кісточку і ви точно здивуєтеся: як їсти.