Дієтолог-нутриціолог Аріна Скромна розповіла, які вправи найкраще підійдуть для позбавлення від "зимового жиру".

Зимові та весняні свята привнесли в життя багатьох жирних і висококалорійних продуктів. Але літо на підході, а багато хто тепер губиться у здогадах – як швидше позбутися зайвих кілограмів перед відпусткою.

Літо, пляж, українці. Фото: Знай.ua

За словами дієтолога-нутриціолога Аріни Скромної, найкращим варіантом є швидка ходьба зі швидкістю 5-7 км/год. Фахівець зазначила, що таким прогулянкам краще влаштувати від 20 до 60 хвилин щодня, а йти краще в гору.

"Коли ви піднімаєтеся хоча б у невелику гірку, більше м'язів напружується, збільшується навантаження на сідничні м'язи. Так що від підйому в гірку більше плюсів і більше витрат калорій, ніж якщо ходити по площині", - пояснила Скоромна.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Біг / фото: Pixabay

Для таких тренувань краще підбирати взуття для бігу – таким чином ви знизите навантаження на ноги і хребет і збільшите запас витривалості.

Аріна Скромна заявила, що прогулянки міськими вулицями можуть погано позначитися на здоров'ї через велику кількість вихлопних газів та інших відходів. Такі тренування швидше принесуть проблеми із серцево-судинною системою та легкими, ніж допоможуть скинути зайві кілограми.

Найкраще середовище для прогулянки – природа. Однак, якщо такої можливості немає, то краще бути схожим у залі на біговій доріжці, ніж міськими вулицями.

Прогулянка. Фото: Youtube

Нагадаємо про список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.

Раніше ми повідомляли, що вчені поставили крапку на питанні, що "шкідливіше" – не доїдати жири чи вуглеводи.