Весною з'являється все більше зелені, яка обов'язково повинна входити до раціону кожного з нас. За традицією, багато господинь роблять заготівлі - заморожують або сушать, а деякі намагаються зробити все, щоб та ж петрушка постояла у свіжому вигляді якомога довше.

Є декілька порад, які допоможуть зберегти свіжість петрушки до двох місяців. Весь процес починається із ретельного вибору зелені. Купуйте яскраво-зеленого кольору зі свіжим ароматом. А ось засушену, коричневу та зморщену краще уникати.

петрушка, фото Pxhere

Зберігати петрушку рекомендується у герметичному контейнері. Банка ідеально підійде. Потрібно дрібно нарізати зелень та щільно закрити, таким чином вона простоїть довго.

Також можна залишити зелень у банці з водою. Для цього обріжте нижню частину стебел на 12 мм, щоб вони могли поглинати більше води, а потім видаліть потемніле листя.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Важливо переконатися, що листя сухе. Підготовлені гілочки ставимо у банку, заповнену на 3/4 холодною водою. Далі нещільно закрийте контейнер поліетиленовим пакетом, щоб обмежити доступ повітря, закріпіть резинкою. Завдяки такому "захисту" листя збереже вологість і не потемніє, а воду міняти рекомендується через день.

Холодильник, фото techforhome

Нагадаємо, простіше не виходити з дому? Як полегшити симптоми метеозалежності - поради від лікаря

Раніше ми писали про те, що захист від поту: кілька ефективних засобів, які стануть чудовою альтернативою дезодоранту

Як повідомляв Знай.ua, вчені поставили крапку на питанні, що "шкідливіше" - не доїдати жири або вуглеводи.