Неймовірне відкриття дослідників у Мексиці перевернуло уявлення про людство з ніг на голову. Археологи з'ясували, що люди заселили Мексику на 15 тисяч років раніше гіпотетичного терміну появи людини в Америці. Дане відкриття змушує вчених переглянути історію людства.

У статті, опублікованій в журналі Nature, повідомляється, що фахівці виявили стоянку давніх Homo sapiens у печері Чикиуіте, розташованій в гірській місцевості на півночі Мексики. Зокрема, було виявлено дві тисячі кам'яних знарядь віком 25-30 тисяч років, що ставить під сумнів загальноприйняту гіпотезу, згідно з якою археологічна культура кловіс (13-12 тис. років тому) була найпершою культурою в Америці.

Печери, ілюстративне фото: pixabay.com

Вчені дійшли висновку, що люди не займали печеру постійно, а використовували як зимове укриття або як базу для полювання в період міграції.

Однак наразі археологи не можуть з впевненістю сказати, що це були за люди та звідки вони прийшли. Водночас існує думка, що до появи культури кловіс люди неодноразово робили невдалі спроби колонізації, які не залишили генетичних слідів у сучасній популяції.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Печери, ілюстративне фото: pixabay.com

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сюди ще не ступала нога людини — магічна гора Кайлас у Тибеті творить дива. Гору Кайлас, що знаходиться у Тибеті, вважають священною. Такі уявлення про цю вершину є у багатьох релігій світу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", давнє "місто драконів" постало з-під землі у Монголії — виявилося столицею величної імперії. На дивовижну та масштабну знахідку натрапили дослідники під час розкопок в Центральній Монголії

Також Знай.uа" писав, молодий Данилко розповів про створення образу Вєрки Сердючки – "Якось "зловив" провідницю… ".