Ще здавна існує легенда про унікального дворянина Едварда Мордрейка, чоловіка, який народився з двома обличчями, одне з яких було розташоване на задній частині його шиї і голови. Хоча це додаткове обличчя не могло ні їсти, ні говорити, воно нібито вміло голосно сміятися і навіть плакати.

Про цей випадок детально розповіли автор книги "Аномалії і курйози медицини" (1896 рік) Джоржд Гоулд.

"Однією з найбільш дивних і найсумніших історій людського каліцтва є життя Едварда Мордрейка, який, як кажуть, був спадкоємцем однієї з найблагородніших сімей в Англії. Однак він ніколи не хизувався своїм титулом. Він жив у повній самоті, відмовившись від візитів навіть членів своєї сім'ї", - йдеться в книзі.

Фото Едварда Мордрейка

Як відзначається, Едвард був талановитим молодим чоловіком, блискучим вченим і рідкісних здібностей музикантом, щоправда, інше обличчя "зіпсувало" йому життя.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Фото Едварда Мордрейка

"Це була дівчина, прекрасна, як сон, і огидна, як диявол. У більшості випадків це жіноче обличчя виглядало млявою маскою, займаючи лише невелику частину потиличної області черепа. Але іноді воно проявляло всі ознаки інтелекту злоякісного роду. Дивно було бачити, як воно посміхається і глумиться в той момент, коли Мордрейк плаче", - описав "друге" обличчя Мордрейка автор.

Кажуть, що Едвард Мордрейк наклав на себе руки у віці 23 років, будучи не в силах змиритися зі своєю жахливою ненормальністю.

Нагадаємо, за що народ насправді таврував Маргариту Маульташ, як найпотворнішу жінку в світі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", соратник Жанни д‘Арк, людина, яка заслужено займає місце у списку найжорстокіших людей в історії людства.

Також "Знай.uа" писав, про зловісну історію замку смерті Генрі Холмса.