В Ефіопії організували дослідницьку експедицію археологи з Італії та Польщі. Дослідникам вдалося виявити останки загадкового давньої споруди.

Археологам вдалося зробити неймовірне відкриття завдяки місцевим легендам і за допомогою сучасних технологій, а саме дрона з камерою.

Археологічну експедицію проводили в березні 2020 року. Протягом 8 днів учені вивчали район на півночі Ефіопії. Проект довелося припинити раніше з причини пандемії коронавіруса. Однак і за короткий час вдалося зібрати значний обсяг даних.

Руїни храму в Ефіопії, Фото: naukawpolsce.pap.pl

"Ми проводили дослідження, спираючись на місцеві усні перекази. В Ефіопії існує легенда про монументальній будівлі, яка колись розташовувалася на вершині пагорба в Дебре-Гергисе. Імовірно, будівлі являло собою християнський храм, але ми досі не знаємо напевно, коли конкретно існував цей храм, і як саме він був влаштований", — говорить Мікела Гаудиелло, голова археологічного проекту.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Дрон допоміг вченим виявити сліди стародавньої споруди і підтвердити правдивість легенди. З допомогою безпілотника археологи змогли побачити кам'яні колони і фрагменти стін, що залишилися від будівлі.

"Попередні оцінки вказують на те, що храм був побудований в період 700-1100 років н. е. Ми вважаємо, що це християнський храм, але споруда потребує додаткового дослідження", — відзначають вчені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, найдавнішу пам'ятку християнства знайшли в Богом забутому місці.

Як повідомляв Знай. ua, морське дно приховало кладовище кораблів з скарбами, чекало свого часу багато століть.

Також Знай. ua писав, що знахідки археологів, які спростовують офіційну науку.