Напередодні 9 травня, Росія знову розсекречує документи про Другу Світову війну. Цього разу з-під грифу “Цілком Таємно” вивели шифрограму, в якій маршал Жуков повідомив Йосипу Сталіну про самогубство Гітлера. Також у документі згадується і самогубство головного пропагандиста Третього Рейху Йозефа Геббельса.

шифрограмма

Публікація приурочена до 75-річчя Берлінської операції. На шифрограмі вказана дата – 3 травня 1945 року. Жуков відзвітував про затримання персонального кухаря Геббельса і директора гаража головного пропагандиста – Шнайдера. Вони заявили про те, що 30 квітня відбулося самогубство Гітлера. Однак де саме знаходиться тіло фюрера, вони не знали.

Гітлер і Геббельс

Зате затримані вказали, де знаходяться тіла Геббельса та його дружини. За їх словами, рейхсміністр пропаганди Третього Рейху прийняв отруту в підвалі під Рейхстагом.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Слова затриманих підтвердилися. При спуску в підземелля, вдалося виявити два обгорілих тіла, в яких були пізнані Геббельс з дружиною. Також Жуков повідомив в Центр, що розпочато розслідування, пов'язане з самогубством Гітлера.
Він додав, що були прийняті заходи до виявлення останнього місця проживання Гітлера і детального дослідження всіх відомостей, пов'язаних з його самогубством.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Зліпила" з Гітлера романтика і померла разом з ним — невідомі скелети з шафи Єви Браун.

Як повідомляв Знай.uа, від Гітлера до принцеси Діани — ці люди померли в один день зі своїми "половинками".

Знай.uа писав, в повних секретами лісах Шотландії виявили легендарний бункер Черчілля.