Амстердамцям надається можливість володіти частиною свого міста ще з 17 століття, пише Тhe Guardian.

Програми оновлення міста до другої світової війни та 1960-х років залишили після себе величезну кількість небажаного сміття, від фронтонів, зірваних з відомих канальних будинків міста, до пам’яток, прикрас та стовпчиків із римськими цифрами.

Але маючи на увазі, що сміття однієї людини - скарб чужої, кам'яна кладка протягом десятиліть зберігалася муніципалітетом у 200 величезних піддонах у депо в таємному місці. Міський департамент пам'ятників та археології вирішив скористатись скарбницею архітектурних уламків, намагаючись дати золотому віку Амстердаму друге життя.

"Настав час повторно використовувати ці частини, щоб ми могли знову насолоджуватися", - заявили в муніципалітеті.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Намагаючись "вдихнути нове життя" у старий Амстердам, в Інтернеті було розміщено онлайн-каталог зі старовинною кам’яницею на 190 сторінок, щоб кожний амстердамчанин отримав частинку своєї спадщини.

Деякі вироби оснащені оригінальними архітектурними малюнками або чорно-білими фотографіями, що показують їх попереднє використання. Усі шматки пропонуються безкоштовно, але критерії взяття права власності суворіші для предметів, які вважаються додатковими цінами, оскільки "залишилось більше документації або тому, що вони все ще знаходяться у відносно хорошому стані".

Нагадаємо, Франківськ перетворився на Амстердам: марихуани - на мільйони.

Як повідомляв портал Знай.uа, печатку Володимира Мономаха відшукали у легендарному місці: це переверне уявлення про Київську Русь, фото.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.