Під час Другої світової війни інженери нацистської Німеччини презентували чимало дивних і страшних проектів. Коли одні з них випереджали час, інші - суперечили здоровому глузду. Гітлер до кінця вірив в своє секретне вундерваффе: ще трохи, і Третій Рейх міг би обзавестися власною Зіркою смерті.

Як показали останні дослідження, вогнева міць сухопутного крейсера Landkreuzer P. 1500 Monster в перспективі була просто неймовірною. Убер танк збиралися будувати на базі знаряддя Дора. Варто відзначити, що гармата Дори була 50 метрів в довжину і стріляла снарядами по 5 тонн.

Також Гітлер захоплювався різноманітними велетнями. Наприклад, проект Юнкерс 322 "Мамонт" призначався для десантування танків. Розмах крил "Мамонта" можна було порівняти з розмірами футбольного поля.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Мабуть, крутіше і амбітніше всього виглядає ідея вивести на орбіту особливу сонячну гармату. Над розробкою проекту працював німецький вчений Герман Оберт: згідно з його розрахунками, потрібно було всього 10 років для реалізації проекту.

Нагадаємо, що на Вінниччині знайшли кам'яну антропоморфну стелу. Археологи припускають, що вона була виготовлена ще в бронзову епоху.

Як повідомляв портал Знай.uа, на території Ізраїлю вчені виявили сенсаційну знахідку. Так, археологи розкопали руїни церкви, де знайшли крипту з мощами невідомого мученика.

Також портал Знай.uа писав, що під час проведення археологічних робіт у лондонському Тауері дослідники виявили два жіночих скелета.