Учені вважають, що в піраміді Хеопса вони знайшли "переговорний пристрій". Група дослідників з Польщі вже впродовж декількох років проводить розкопки як біля піраміди Хеопса, так і всередині.

Експерти вважають, що виявлено вузькі коридори в стінах, які ведуть від усипальниці до зовнішніх коридорами, та були своєрідним переговорним пристроєм. Це відкриття узгоджується з даними про те, що сам Хеопс в останні роки свого життя застосовував піраміду як свою резиденцію і без потреби не залишав територію.

Можливо через цю систему коридорів передавався голос фараона за межі піраміди, якщо до його резиденції приходили жителі Єгипту, яким не дозволяли його бачити. До того ж, вважалося, що для всіх смертних жителів, фараон був живим богом. Ці коридори все ще мають хорошу звукопередачу. Однак дослідження тривають.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Слід зазначити, що раніше в стіні піраміди був знайдений невеликий крематорій, який можливо використовували для жертвоприношень.

Нагадаємо, що на Вінниччині знайшли кам'яну антропоморфну стелу. Археологи припускають, що вона була виготовлена ще в бронзову епоху.

Як повідомляв портал Знай.ua, на території Ізраїлю вчені виявили сенсаційну знахідку. Так, археологи розкопали руїни церкви, де знайшли крипту з мощами невідомого мученика.

Також портал Знай.ua писав, що під час проведення археологічних робіт у лондонському Тауері дослідники виявили два жіночих скелета.