Стародавні цивілізації неодноразово вражали побожністю і звичкою приносити в жертву богам. Серед таких жертв могли і бути навіть власні діти. У групі "Цитадель знаний" розповіли про шокуючу знахідку археологів.

На схилі вулкана Льюльяйльяко (Llullaillaco), що височіє на 6739 метрів над рівнем моря на кордоні Аргентини і Чилі виявили мумію інкської дівчинки в 1999 році.

"Дівчинка-підліток 14-15 років, яку принесли в жертву близько 500 років тому, всі минулі століття пролежала в льодах на вершині шеститисячника, що сприяло відмінною збереження, завдяки вічному холоду на висоті збереглися всі внутрішні органи - навіть легені і кров у судинах. Ключову інформацію дало волосся", - йдеться у повідомленні.

Вчені праналізували і встановили, що приблизно за рік до жертвопринесення дівчинку почали напихати листям коки і поїти алкоголем. Листя коки збереглися навіть у роті мумії.

Вчені впевнені, що це було справжнє жертвоприношення. На таку думку їх наштовхнули знайдені поруч артефакти: золоті і срібні прикраси, посуд із залишками їжі, дивний головний убір з пташиного пір'я і одяг. Швидше за все, дитину відвели на вершину вулкана і там залишили, і в результаті, вона загинула від холоду.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

археологи

Історики припускають, що дівчинка була обрана інками за її красу (крім того, діти вважалися більш чистими істотами, ніж дорослі). Перед тим як принести її в жертву, протягом року її годували "елітними" продуктами - маїсом і висушеним м'ясом лам, хоча до цього вона їла виключно селянську їжу, що складається з картоплі і овочів. Інки не так часто приносили дітей в жертву.