Туристів, які загинули на перевалі Дятлова 60 років тому, могли жорстоко катувати перед смертю. Сенсаційна версія виникла на підставі збережених фото.

Про це заявив дослідник-дятловед з Нижнього Тагілу Валентин Дегтерьов.

Він вивчив фотографію загиблої Зінаїди Колмогоровой.

"З лівої сторони голови... хтось вирізав з шкіри акуратну п'ятикутну зірку... Правильна геометрична форма повністю виключає сліди розкладання тканин. Те, що є на фотографії трупа, це сліди тортур. Прижиттєвих тортур. Судячи з усього, зробили це вороги радянської влади", – написав він у своєму блозі.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Дослідник переконаний, що зловмисники напали на туристів і без поспіху розправилися з ними. Своїм жертвам мучителі дали погрітися біля багаття і дозволили зняти одяг з померлих товаришів.

"Не всі загиблі мали сліди тортур або насильства. Кому-то, просто, дали можливість померти від холоду. Але доля найміцніших з них була набагато страшніше", – підкреслив дослідник.

Дегтерьов переконаний, що Колмогорова виявилася сильніше і витривалішими інших членів групи, а тому саме її і катували.

"Впевнений, що і сьогодні є люди, які знають справжній стан справ, але вони бояться його розповісти, навіть через 60 років", – резюмував Дегтерьов.

Група з дев'яти лижників на чолі з Ігорем Дятловим загинула в ніч на 2 лютого 1959 р. в горах Уралу. За досі неясної причини туристи пішли з намету і замерзли на смерть

Нагадаємо, вбили шамани: розкрита таємниця кривавої трагедії на перевалі Дятлова. Так як 60 років тому в їх середовищі це було нормально.

Як повідомляв Знай. ua, в горах виявили мумію жінки, яка пропала 30 років тому. Особистість жінки вдалося встановити.

Знай. ua писав, що розкрито несподівану причину трагедії перевалу Дятлова. Дослідник послався на листи дівчата, що підтверджують його теорію.