Стало відомо про те, що Папа Римський Франциск, в найближчому майбутньому планує відвідати Україну. Відбутися це може вже в наступному, 2022 році.

Про це повідомив архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський РКЦ. Він зазначив, що точної дати приїзду немає, проте найімовірніше це відбудеться вже наступного року.

Папа Римський, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

"Я дізнався, що Святіший Отець планує такий візит наступного року" - сказано в повідомленні від архієпископа. Він також зазначив, що в Україні активно розвивається церковне життя, а саме створення Православної Церкви України - позитивний крок.

Папа римський Франциск / скріншот з відео

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Варто відзначити, що зараз посаду Папи Римського займає Франциск, і на посаді він вже практично 9 років. Саме він став першим в історії татом з Нового Світу, а також першим за більш, ніж 1200 років не з Європи.

Папа Римський, фото з вільних джерел

Півтора роки тому президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Папою Римським, і ще тоді запросив його відвідати Україну, зазначивши, що його там чекає колосальна підтримка від місцевих жителів. При цьому, тоді йшлося про візит не тільки до столиці - Києва, а й до інших областей, наприклад, на проблемний Схід, щоб Святий помолився за військових, які щодня ризикують своїм життям заради збереження територій.

До слова, зараз йому 84 роки, і як і його попередник він відразу зазначив, що якщо у нього почнуться проблеми зі здоров'ям-пост він покине.

Раніше ми повідомляли, папа Римський закликав молитися за"службу роботів людству".

Як повідомляв Знай.uа, папа Римський знову " лайкнув "напівголу красуню - ще одна модель заявила про"освячення".

Також Знай.uа писав, що Великий піст 2021, історія, заборони і головні помилки.