Відома українська телеведуча Марічка Падалко поділилася власними думками з приводу того, як і навіщо говорити українською із дітьми.

Щобільше Марічка Падалко поспілкувалася з батьками, які прийшли на фестиваль "Мовосфера" - у Києві, Дніпрі й Запоріжжі. Про це телеведуча написала у новому пості на своїй сторінці в соцмережі Інстаграм, де на неї підписано 196 тисяч читачів.

"Як і навіщо говорити українською із дітьми - про це ми спілкувалися з батьками, які прийшли на фестиваль "Мовосфера" - у Києві, Дніпрі і Запоріжжі. Ми з лідером гурту @antytila_official Тарасом Тополею від початку підтримуємо ініціативу #навчайукраїнською, аби заохотити дитячі гуртки навчати державною мовою.", - написала телеведуча. Марічка Падалко

Пост Марічки Падалко, instagram.com/marichkapadalko

Марічка Падалко додала, що цього вже вимагає закон, але навіть у Києві віддати дитину в україномовний гурток - це виклик. Метою своєї ініціативи телеведуча називає бажання заохотити і допомогти перейти на українську у всіх сферах життя.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Марічка Падалко дала наступні поради щодо спілкування з дітьми українською мовою:

  1. Почати говорити з маленькою власною дитиною не так "страшно", як в сталому дорослому середовищі. Адже у цьому випадку ви і самі практикуєтеся, і дитину вчите.
  2. Родини, які хочуть виховати двомовну дитину, зазвичай закріплюють одну мову за одним із батьків, і дитина перемикається автоматично.
  3. Коли дитина потрапляє в іншомовне оточення, вона починає змішувати мови і підлаштовуватися під "більшість". Тут вона радить не втомлюватися "сортувати" мови вдома, не застосовуючи жодних оцінювальних суджень.
  4. Врахуйте, що чим старша дитина, тим менше у Вас можливостей впливати на її мовне оточення.
  5. Нехай українська стане мовою задоволення і розваг, а не лише наполяганням батьків і вимогою школи. Підійдуть україномовні фільми, музика, гуртки, аніматори.
  6. Бути мовним прикладом у побуті це найкраща підтримка.

Пост Марічки Падалко, instagram.com/marichkapadalko

Пост Марічки Падалко, instagram.com/marichkapadalko

Пост Марічки Падалко, instagram.com/marichkapadalko

Нагадаємо, Марічка Падалко нагородила найкращого татуся року: і ним став не Єгор Соболєв. Телеведуча поділилася емоціями

Як повідомляв портал "Знай.ua", Марічка Падалко схвалила "дорослу" витівку своєї доньки: "Дозволяєте дітям?". Марічка Падалко показала, що дозволила своїй донечці

Також "Знай.ua" писав, Марічка Падалко знайшла роботу для своєї 10-річної доньки: "Майстриня". Телеведуча Марічка Падалко показала, чим займається її донька