Курка не безпідставно вважається безпрограшним варіантом як на вечерю, так і на святковий стіл. Та її легко зіпсувати, якщо перетримати в духовці або дістати напівсиру.
Існують три найпростіші правила, завдяки яким ви завжди будете впевнені, що ваша страва з курки вийде ідеальною. А шансів зіпсувати курку не залишиться.
Три головні правила приготування курки
1. Курка має бути допечена
За цим потрібно слідкувати у будь-якому випадку, чи то приготування м'яса птиці на сковороді або при запіканні. У першому варіанті не намагайтесь довести курку до готовності. Спершу обсмажте до золотистої скоринки, а далі переставте її в духовку. Завдяки цьому у вас буде дійсно ідеальна скоринка та ніжне м’ясо зі збереженою текстурою та соковитістю.
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
2. Проколюйте м'ясо
При маринуванні птиці, щоб додати їй букет смаків із приправ та прянощів, варто врахувати один важливий нюанс. Маринад не просочить цілісний шмат м'яса. То ж щоб процес пішов ефективніше, м'ясо потрібно проколоти в декількох місцях.
3. Використання фольги
Без фольги готувати курку можна, але з нею страва вийде набагато краще. Фольгу без сумніву можна вважати гарантією соковитої та ароматної страви. Прикрийте нею м'ясо під час запікання. А за 15 хвилин до готовності можна зняти її, щоб скоринка встигла схопитись.
Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів
Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа
Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота